Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžer plánoval vraždu vychovávateľa, dostal 3,5 roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody 3,5 roka potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Lukáša Záslava (16) z Banskej Bystrice

Chovanec Reedukačného centra v Čerenčanoch pri Rimavskej Sobote pripravoval v roku 2008 útek zo zariadenia a zločin úkladnej vraždy vychovávateľa. Jeho spoluobžalovaného Michala Miču zo Senice súd oslobodil a odvolací senát to potvrdil. Podľa rozsudku sa preukázalo, že útek z Čerenčian plánoval a vraždu pripravoval iba Lukáš Záslav.

Spoluobžalovaný kamarát Michal s útekom za použitia násilia nesúhlasil. On hrával futbal a mohol z centra odísť hocikedy. Lukáš chcel ujsť v noci na sobotu 20. septembra 2008. Pritom plánoval zavraždiť službukonajúceho vychovávateľa. Chcel mu zobrať telefón, peniaze a kľúče, aby sa dostal von.

Na vražedný útok si zohnal kovový hák, kancelárske nožnice a špicatú drevenú násadu, ktoré ukryl na toaletách. K brutálnemu činu nakoniec nedošlo, pretože jeden z chlapcov to oznámil a stal sa korunným svedkom obžaloby. Lukáš sa voči rozsudku odvolal s tvrdením, že je nevinný.

Krajský súd jeho tvrdeniam neuveril a odvolanie zamietol. Rozsudok je právoplatný, sudca nariadil aj výkon trestu. Záslav si ho odpyká v Ústave na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu