Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novou hovorkyňou školstva Miriam Žiaková

Miriam Žiaková
Miriam Žiaková

BRATISLAVA - Hovorkyňou rezortu školstva je oddnes novinárka Miriam Žiaková, stala sa riaditeľkou odboru masmediálnej politiky a súčasne hovorkyňou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informoval o tom odbor masmediálnej politiky ministerstva školstva.

Miriam Žiaková pracovala v minulosti ako redaktorka a moderátorka v Rádiu Beta. Neskôr bola redaktorkou, moderátorkou a vedúcou vydania hlavnej spravodajskej relácie TV Markíza. Z Markízy odišla do Slovenskej televízie, kde pôsobila na postoch vedúcej vydania spravodajstva, zástupkyne šéfredaktora a vedúcej útvaru komunikácie. Naposledy v rokoch 2008 až 2010 bola šéfredaktorkou týždenníka Markíza.

Hovorcami členov novej vlády sa stali už viacerí aktívne pôsobiaci novinári. Hovorcom predsedníčky vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) je bývalý šéfredaktor Trendu, následne komentátor denníka SME Rado Baťo. Tento post odmietol pre pracovnú vyťaženosť, ktorú so sebou nesie, redaktor TV Markíza Gábor Grendel, stane sa však hovorcom ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH). Novým hovorcom rezortu obrany na čele s ministrom Ľubomírom Galkom (SaS) je doterajší redaktor a moderátor zahraničnej redakcie Centra spravodajstva Slovenského rozhlasu Richard Šümeghy.

Hovorkyňou ministra pôdohospodárstva Zsolta Simona (Most-Híd) sa stala Katarína Ďurica, novinárka, ktorá písala aj pre týždenník .týždeň. Podľa medializovaných informácií bude hovorkyňou predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka (SaS) redaktorka Hospodárskych novín Beáta Skyvová a hovorkyňou ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny vedeného ministrom Jozefom Mihálom (SaS) má byť Slavomíra Sélešová, v minulosti redaktorka Pravdy a potom Nového Času.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu