Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mikloš vymenil vedenie Tiposu, Colného i Daňového riaditeľstva

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) v týchto dňoch vymenil vedenie národnej lotériovej spoločnosti Tipos ako aj Colného a Daňového riaditeľstva.

Potvrdili to hovorkyne spoločností. Novým šéfom Tiposu je Milan Homoľa, colníkom šéfuje Martina Slamková - Šimová a Daňovému riaditeľstvu Zlatica Ondrušková.

Slamková - Šimová je podľa hovorkyne Colného riaditeľstva Miroslavy Slemenskej dlhoročnou colníčkou, doterajšiu riaditeľku Eleonóru Kročianovú nahradila dnes. V stredu Mikloš odvolal šéfa Tiposu Petra Kapustu a do funkcie riaditeľa i predsedu predstavenstva vymenoval riaditeľa jedného z odborov Tiposu Homoľu.



Šéfa Daňového riaditeľstva Igora Šulaja, bývalého poslanca za Smer-SD, odvolal Mikloš v pondelok. "Od utorka bola dočasne výkonom funkcie generálneho riaditeľa poverená Zlatica Ondrušková, námestníčka pre správu daní," informovala hovorkyňa riaditeľstva Iveta Adamíková.

Personálne zmeny urobili noví ministri aj v ďalších oblastiach. Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd) dnes odvolal vedenie štátneho podniku Lesy SR, ktorému šéfoval Alojz Riško. Namiesto neho do ukončenia výberového konania vymenoval Igora Viszlaia. Minister dopravy Ján Figeľ (KDH) zase odvolal z funkcie šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Igora Chomu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu