Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Spišiak uvažuje o poste policajného prezidenta

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA - Niekdajší policajný viceprezident Jaroslav Spišiak sa zrejme stane novým šéfom polície. Hospodárske noviny dnes napísali, že Spišiaka s ponukou na tento post oslovil nový minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). Bývalý policajný funkcionár podľa denníka tvrdil, že sa zatiaľ nerozhodol.

"Hovoril som s ním. Ešte o tom rozmýšľam," citovali HN Spišiaka. Denník napriek tomu tvrdil, že návrat Spišiaka do policajných radov je už "v podstate hotová vec".

Súčasné vedenie polície na čele s Jánom Packom vo funkciách končí. Na posty ich dosadil krátko po svojom nástupe v roku 2006 bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Spišiak zastával funkciu policajného viceprezidenta v rokoch 2001 až 2006 za kabinetov Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS). Pozornosť však na seba upútal ešte predtým. Za jeho pôsobenia v Dunajskej Strede polícia obvinila údajných páchateľov desaťnásobnej mafiánskej vraždy členov tamojšieho gangu takzvaných "pápayovcov". Od niektorých médií si vyslúžil prezývku "slovenský Cattani".

Po odchode z funkcie pred štyrmi rokmi Spišiak odišiel do civilu. V súčasnosti podľa Hospodárskych novín pracuje pre rafinériu Slovnaft, kde vedie ochrankárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu