Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Policajt Packa končí, nástupca zatiaľ nie je známy

Ján Packa
Ján Packa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajný prezident Ján Packa a jeho dvaja viceprezidentmi vo vedení policajného zboru končia. Podľa televízie TA3 to dnes vyhlásil nový minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). Odchod najvyšších funkcionárov polície sa očakával, stredopravé strany ich pôsobenie viackrát kritizovali. Nové vedenie polície zatiaľ nie je známe.

Packu a viceprezidentov Stanislava Jankoviča a Michala Kopčika na posty dosadil bývalý minister Robert Kaliňák (Smer-SD) krátko po svojom nástupe do funkcie v roku 2006. Kaliňák tiež obmenil aj krajských policajných riaditeľov.

Vedenie polície za Kaliňáka čelilo kritike predovšetkým za postup v prípade údajného napadnutia študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej (dnes Žákovej), o ktorom polícia tvrdila, že si ho vymyslela. Medzi ďalšie sporné udalosti sa zaradil ostrý zákrok proti demonštrantom počas návštevy čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa či šikanovanie rómskych detí v Košiciach.

Polícia naopak za svoj úspech považuje zníženie počtu obetí nehôd na cestách či pokles kriminality v policajných štatistikách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu