Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Súd k 173-miliónovej lúpeži nebol, zomrel predseda senátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Pojednávanie v kauze vykradnutia Všeobecnej úverovej banky v Nitre z roku 1996 sa dnes nekonalo. Dôvodom je, že zomrel predseda senátu Miroslav Šupa. Informovala o tom zástupkyňa hovorcu súdu Tatiana Kováčiková. Krajský súd v Nitre teraz musí vec prideliť inému sudcovi.

Obžaloba je na krajskom súde od roku 2000. Samotný proces sa začal 15. júna 2009, teda viac ako 13 rokov od krádeže. Termíny pojednávaní senát stále odročuje pre neprítomnosť obžalovaných či obhajcov. Doteraz sa pojednávalo len dvakrát.

Najväčšia banková lúpež v dejinách slovenskej kriminalistiky sa stala v sobotu 6. januára 1996. Z bankového trezoru Všeobecnej úverovej banky v Nitre vtedy zmizlo viac ako 173 miliónov korún (5 742 547 €). Peniaze sa doteraz nenašli. Z krádeže spolupáchateľstvom sú obžalovaní Igor S., Bohuš S., Gustáv I., Július B., Pavel K. a Viliam M. Okrem toho je Igor S. obžalovaný aj z podvodu a Gustáv I. zo sprenevery. Všetci šiesti sú na slobode, dvaja pracujú v zahraničí. Rok boli vo väzení Bohuš S. a Igor S. a od 31. júla 1999 do 28. januára 2000 boli za mrežami Gustáv I., Pavel K. a Július B. Posledný zo šestice Viliam M. vo väzbe nebol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu