Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Pozostalí z nehody v Polomke sa chcú súdiť

Tragická zrážka vlaku s autobusom.
Tragická zrážka vlaku s autobusom. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pätnásti pozostalí po obetiach havárie autobusu v Polomke sa plánujú súdiť s poisťovňou Allianz o odškodné. Napísal to dnes portál televízie Markíza TVnoviny.sk. Februárová havária autobusu a vlaku sa zapísala medzi najhoršie dopravné nehody na Slovensku. Po zrážke na železničnom priecestí zomrelo 12 ľudí.

Poisťovňa, u ktorej bol autobus povinne zmluvne poistený, odškodnila zranených, príbuzným obetí sa však podľa slovenskej právnej praxe platí len pohreb, poznamenal portál. Na súde preto pozostalí vraj nemusia uspieť. TVnoviny.sk nespresnili, akú sumu budú rodinní príslušníci zosnulých žiadať.

"So spoločnosťou Allianz sme komunikovali. Náš návrh na mimosúdne vyriešenie tejto veci nebol prijatý," povedal portálu právnik pozostalých Martin Javorček. Poisťovňa sa nevyjadrila.

Autobus, ktorého cesta sa tragicky skončila na priecestí v Polomke, patril malej dopravnej spoločnosti z Bánoviec nad Bebravou. Prevážal dovolenkárov na lyžiarsky svah, ktorý sa nachádzal priamo nad miestom nešťastia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu