Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Úspech futbalistov láka do JAR, odrádza cena leteniek

Radosť slovenských hráčov z postupu do osemfinále
Radosť slovenských hráčov z postupu do osemfinále

BRATISLAVA - Prekvapivý úspech slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá sa na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike prebojovala medzi 16 najlepších tímov, zvýšil záujem fanúšikov o cestu na šampionát.

Väčšinu z nich však odradí vysoká cena letenky, ktorá sa začína na 1700 eurách. Povedal to marketingový špecialista predajcu leteniek Pelikan Lukáš Švaro.

Reprezentácia postúpila do ďalších bojov vo štvrtok, keď zdolala obhajcov titulu Taliansko. V pondelok zverenci trénera Vladimíra Weissa nastúpia proti výberu Holandska, zápas odohrajú v pobrežnom meste Durban.

Fanúšikova sa začali o cenách leteniek informovať krátko po víťazstve nad tímom z Apeninského polostrova, napokon si ich však zakúpil len zlomok z nich. "Ľudia by tam aj leteli, ale cena letenky je dosť vysoká," poznamenal Švaro. Okrem nákladov na prepravu časť priaznivcov odrádza aj neistota, či sa im podarí na mieste zohnať lístok na stretnutie, či možné problémy s ubytovaním.

Internetový predajca leteniek Hviezda.sk rapídny nárast záujmu o cestu do Južnej Afriky naopak nezaznamenal. Voľné letenky je podľa neho ešte možné zohnať, a to i napriek tomu, že mnohé aerolínie už majú plne obsadené lietadlá. Cena lístkov krátko pred odletom je však výrazne vyššia než pri nákupe s väčším predstihom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu