Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

MO pred voľbami podpísalo zmluvu za 60 mil. eur

Jaroslav Baška
Jaroslav Baška

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany podľa televízie Markíza pred nedávnymi parlamentnými voľbami podpísalo s firmou BAE Systems kontrakt za asi 60 miliónov eur na mobilný komunikačný systém pre armádu. Detaily zmluvy ministerstvo nezverejnilo. Tender na komunikačný systém Mokys v minulosti prešetrovala polícia, vyšetrovanie však zastavila.

"To už bolo podpísané vlastne ešte pred voľbami," povedal minister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD). Televízia poznamenala, že ministerstvo odmietlo informovať o obsahu zákazky ako aj presnej sume kontraktu. Mokys má zabezpečiť, aby slovenskí vojaci mohli medzi sebou komunikovať tak, aby ich nikto nemohol odpočúvať. Umožniť má tiež riadenie vojakov z jedného veliteľského miesta.

Tender na komunikačný systém ministerstvo obrany rozbehlo ešte v roku 2005 pod vedením vtedajšieho nominanta SDKÚ-DS Juraja Lišku. Súťaž vyhrala BAE Systems, tender však začala prešetrovať polícia. Pred dvoma rokmi však informovala, že podozrenia o machináciách v súťaži sa nepotvrdili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu