Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na východe má 40 obcí prerušené telekomunikačné služby

Rozvodnená Torysa zaplavila rodinné domy v Prešove
Rozvodnená Torysa zaplavila rodinné domy v Prešove (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rozsiahle povodne na východnom Slovensku spôsobili problémy na pevnej sieti telekomunikačného operátora Slovak Telekom. Úplne prerušené hlasové a dátové služby má približne 40 obcí, ťažkosti sa môžu vyskytnúť tiež v Bardejove a okolí ako aj v Levoči. Informovala o tom dnes spoločnosť.

Mobilní operátori zatiaľ problémy pre záplavy nezaznamenali. Výpadky sú najmä v okresoch Stará Ľubovňa, Poprad a Prešov. "Obmedzenú prevádzku telekomunikačných technológií spôsobujú viaceré faktory: zatečenie vody do technologických objektov, ale aj výpadky elektrickej energie či nedostupnosť telekomunikačných objektov. Ich náhradné napájanie zatiaľ nie je možné, nakoľko sú porušené alebo zaplavené okolité komunikácie," uviedol Telekom. Na obnove poškodených káblov a zlepšení dostupnosti služieb spoločnosť pracuje.

Mobilní operátori Orange, T-Mobile a Telefónica O2 výpadky nezaznamenali. Povodne po výdatných dažďoch spôsobili problémy na južnom a východnom Slovensku. Počas dneška sa situácia skomplikovala najmä na východe krajiny, kde museli evakuovať stovky ľudí. Voda na viacerých miestach strhla mosty a spôsobila zosuvy pôdy. V ďalších dňoch by sa počasie malo postupne zlepšovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu