Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Cesty neprejazdné, Prešov čaká prílivovú vlnu

Most cez Torysu v Prešove Zobraziť galériu (14)
Most cez Torysu v Prešove

PREŠOV – Mnohé cesty v Prešove sú pre množstvo vody neprejazdné, alebo sa po nich dá jazdiť iba s obmedzením. Uzavreté sú ulice Jílemnického, Košická, 17. novembra, Jána Pavla II., Pod Kamennou Baňou. Mestská hromadná doprava je presmerovaná na mestský okruh Okružná – Hlavná – Levočská.

Primátor Prešova Pavel Hagyari vyzval všetkých občanov, aby v prípade problémov volali na linku mestskej polície 159. Všetky zložky záchranného systému kooperujú a vymieňajú si informácie. Situáciu monitorujú. V teréne sú hasiči, vojaci, zamestnanci Povodia Bodvy a Hornádu, príslušníci Mestskej polície, pomáhajú aj väzni.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vydalo upozornenie pre vodičov, že autá idúce z Košíc do Prešova po diaľnici odkláňajú za predajňou Mercedes na ulici Petrovanskej cez časť Delňa na sídlisko Šváby a ďalej do mesta. Hovorkyňa mesta Iveta Adamová uviedla, že Mestská povodňová komisia rozhodla, že v prípade nutnosti evakuácie budú občania postihnutých lokalít prevezení do základnej školy Československej armády. „Okolo 15:00 sa očakáva ďalšia prílivová vlna s možnosťou nárastu hladiny o 15 až 20 centimetrov. Očakávame aj možné zaplavenie areálu Prešovskej univerzity na Ulici 17. novembra. Cesta je tam pre motorové vozidlá neprejazdná,“ uviedla hovorkyňa. Na Košickej ul. je zaplavená križovatka pri ZVL, vylial sa tam Kapustný potok. Primátor dal príkaz odpojiť plyn a elektrinu na moste pri mestskej hale.

V okrese Stará Ľubovňa je obec Lomnička odrezaná od sveta, cesta Ľubotín – Plaveč je neprejazdná, obchádzka je cez obec Orlov. Rovnako neprejazdná je aj cesta prvej triedy cez obec Podolínec. Cesta medzi Plavnicou a Šambronom je neprejazdná.

V okrese Stropkov medzi obcami Miňovce a Breznica sa zosunula časť vozovky prvej triedy, premávku v jednom jazdnom pruhu riadi polícia. Uzavretá je komunikácia od Sabinova na obec Ražňany, hrozí tu strhnutie mostného telesa. V okrese Prešov cesta prvej triedy za obcou Chminianska Nová Ves smerom na Poprad je neprejazdná. Cestári čistia cestu od nánosov bahna. Usilujú sa sprejazdniť aspoň jeden jazdný pruh. Cesta tretej triedy v obci Petrovany smer Drienov pri tehelni Leier je rovnako neprejazdná, dôvodom je prepadnutie vozovky.

 

Cesta medzi Šambronom a Plavnicou

V Sabinovskom okrese odrezalo od sveta obec Krásna Lúka


Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu