Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Veľká časť Sabinova je bez elektriny a plynu

Zaplavilo aj hospodárske budovy Zobraziť galériu (3)
Zaplavilo aj hospodárske budovy

SABINOV – V meste Sabinov museli v piatok po záplavách evakuovať obyvateľov z troch rodinných domov. Jeden starší manželský pár sa podarilo záchranárom dostať zo zatopeného domu iba na člne.

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Sabinove Jozef Mačišák, momentálne odstraňujú nánosy dreva a nečistoty spod mosta na ulici Janka Borodáča. Mestu poskytol svoje auto s hydraulickou rukou jeden z miestnych podnikateľov. Most je pre verejnosť uzatvorený. Polícia odkláňa všetku dopravu aj peších na Ostrovany a Jarovnice.

Asi do 40 domov sa dostala voda, zatiaľ sa nevie, či bola narušená statika budov. Zaplavené sú aj záhradkárske osady, záhrady a polia pozdĺž rieky Torysa. Štyri jej prítoky sa zatiaľ nevylievajú. Z bezpečnostných dôvodov v zaplavených oblastiach vypli prívod elektriny a plynu. Podľa prednostu pracovníci dodávateľských organizácií monitorujú situáciu. Pokiaľ sa situácia zlepší, energie zapnú. Mesto nemuselo vytvoriť evakuačnú miestnosť. Evakuovaní občania sa uchýlili k príbuzným a známym. V meste platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Popoludní hladina Torysy poklesla, začalo však opäť pršať.

Cesta tretej triedy Sabinov – Ražňany je neprejazdná, voda zaplavila úsek pod železničným podjazdom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu