Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ vydal výstrahu 3. stupňa, aj pre Záhorie

Tretí stupeň výstrahy platí aj na krajnom západe Záhoria
Tretí stupeň výstrahy platí aj na krajnom západe Záhoria

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav v noci aktualizoval hydrologickú výstrahu 3. stupňa. Od 2:25 až do odvolania platí najvyšší stupeň výstrahy pred povodňou z trvalého dažďa aj na krajnom západe Záhoria (okresy Skalica, Senica, Myjava, Malacky).

Tretí stupeň výstrahy pred povodňami trvá už od utorka do odvolania na Dolnom Bodrogu (v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov), na Hornáde a Hnilci (v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica, Košice okolie a Košice), na Toryse ( v okresoch Levoča, Sabinov a Prešov), na Slanej (v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava), na Ipli (v okresoch Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec a Poltár), na dolnom Hrone (v okresoch Levice, Žarnovica, Banská Štiavnica a Žiar nad Hronom), na Dolnej Nitre a Žitave (v okresoch Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany a Nové Zámky - sever), na Hornej Nitre (v okresoch Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza), na Hornom Považí a Liptove (v okresoch Žilina, Ružomberok a Liptovský Mikuláš) ako aj na Orave (v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín).

SHMÚ v noci vydal aj meteorologickú výstrahu 1. stupňa pred dažďom, pri ktorom by mal v čase od 07:20 do 18:20 úhrn zrážok miestami dosiahnuť 20 až 50 milimetrov. Výstraha platí pre región Záhoria (v okresoch Malacky, Skalica, Senica, Myjava), západ Podunajskej nížiny (v okresoch Bratislava, Pezinok, Trnava, Hlohovec, Piešťany, Senec, Galanta, Šaľa, Dunajská Streda), Horné Ponitrie (v okresoch Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Zlaté Moravce), severozápad (v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina), Liptov (v okresoch Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš) a na Orave a Kysuciach (Kysucké Nové Mesto, Čadca, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín) .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu