Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Slováci nosili zbrane aj v posledný deň zbraňovej amnestie

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Majitelia nelegálne držaných zbraní využili aj dnešný posledný deň zbraňovej amnestie, keď mohli beztrestne odovzdať výzbroj na polícii.

Zvýšený počet záujemcov však polícia nezaznamenala. Informoval o tom hovorca policajného prezídia Martin Korch. Ľudia mali možnosť bez vysvetľovania a postihov odovzdať nelegálne držané zbrane od začiatku novembra. Polícia počas siedmich mesiacov vyzbierala stovky zbraní a tisícky kusov streliva.

"Tak, ako počas celej amnestie, aj v jej posledný deň sa našli ľudia, ktorí priniesli a odovzdali zbrane ako aj náboje," poznamenal Korch. Počet ľudí, ktorí zbrane na políciu priniesli sa nelíšil od predchádzajúcich dní, dodal. Možnosť zbaviť sa zbrane, a vyhnúť sa tak trestu, môžu ľudia do dnešnej polnoci.

Bližšie informácie Korch neposkytol, keďže polícia plánuje zhodnotiť zbraňovú amnestiu na zvláštnej tlačovej konferencii.

Na Slovensku mohli beztrestne odovzdávať nelegálne držané zbrane Slováci aj v rokoch 2005 a 2006. Počas 12-mesačnej lehoty sa vtedy vyzbieralo 3469 zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu