Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kremnica získala 120-miliónový grant

KREMNICA - Mimoriadny úspech malého mesta. Kremnica získala grant 120 miliónov na rozvoj cestovného ruchu. Do dvoch rokov sa vďaka nim dobuduje stredisko Skalka, rekonštrukcia sa týka aj viacerých objektov a pamiatok i v samotnej Kremnici.

"Bolo to veľmi ťažké, ale som veľmi rád, že Kremnica splnila všetky podmienky pre podpísanie zmluvy o poskytnutí grantu," uviedol prednosta Krajského úradu v Banskej Bystrici Milan Kepeňa.

Prostredníctvom Slovenskej agentúry pre cestovný ruch dostane Kremnica nenávratnú pôžičku 120 miliónov zo štrukturálnych fondov Európskej únie. Projekt je rozdelený na dve oblasti. Na Skalke vyrastie viacúčelová hala s bowlingom, squashom a relaxačným vodným svetom. V stredisku pohybovej rekreácie budú rôzne ihriská pre rekreáciu rodín s deťmi, športovo zameranú mládež a obyvateľov blízkeho regiónu. Súčasťou projektu je aj in-line dráha 3 x 1 650 metrov, slúžiaca v zime ako bežecká, dobudujú sa aj turistické a cykloturistické trasy.

Projekt počíta s rekonštrukciou zastavení krížovej cesty v Kremnici a dobudovaním vyhliadkovej terasy na kalvárii. Novú tvár dostane aj klub Labyrint. Kremnica bude mať aj nový mestský informačný systém a mestské toalety. Všetko by malo byť hotové do konca roku 2007.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu