Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Ladiciach zaplavilo desiatky domov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA/LADICE – Veľké problémy spôsobil silný prívalový dážď v obci Ladice v okrese Zlaté Moravce. Zaplavených je niekoľko desiatok domov, hasiči zvolali krízový štáb.

„Sťahujeme tam techniku z celého Nitrianskeho kraja, z každého okresu posielame kalové čerpadlá a minimálne dvoch ľudí,“ povedal nitriansky krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky. Ako dodal, zároveň zisťujú, či nebudú potrebné zásahy aj v okolitých obciach.

Silná búrka narobila problémy v nedeľu večer hlavne v okresoch Nitra, Topoľčany a Zlaté Moravce. Pri obci Malé Zálužie hasiči odstraňovali strom, ktorý spadol na cestu, v Pohraniciach, Kolíňanoch a v meste Nitra čerpali vodu z pivníc a suterénov rodinných domov. V Malých Janíkovciach, Kolíňanoch a Šuriankach pomáhali pri odstraňovaní nánosov bahna z vozoviek.

V okrese Topoľčany museli odčerpávať vodu z pivníc a studní v Belinciach, Hrušovanoch, Kamanovej, Horných Obdokovciach a Oponiciach. V meste Topoľčany zaplavilo miestnu pizériu. V Zlatomoravskom okrese boli problémy s vodou v obciach Lovce, Mankovce, Choča a Ladice. Po polnoci ešte hasiči čerpali vodu v Novej Vsi nad Žitavou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu