Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

V Tatrách stavajú po 30 rokoch nájomné byty!

Ján Mokoš zakopáva základný kameň stavy nájomných bytov.
Ján Mokoš zakopáva základný kameň stavy nájomných bytov.

VYSOKÉ TATRY - No konečne! V meste Vysoké Tatry sa po 30 rokoch opäť rozbehla výstavba nájomných bytov. V Dolnom Smokovci a na sídlisku Čukotka v Tatranskej Lomnici vyrastú do konca roka štyri bytové domy s 38 bytmi. Magistrát sľubuje, že nebudú určené zbohatlíkom, ale obyčajným ľuďom.

Náklady na výstavbu predstavujú 58 miliónov korún. Tretinu peňazí mesto získalo od štátu, zvyšok vykryje z úveru. V štyroch bytovkách vzniknú 1-, 2- a 3-izbové byty. Nájomné sa bude pohybovať od 3- do 4-tisíc korún. "Mesto eviduje 242 žiadostí o pridelenie bytu. Všetko sú to mladí a menej solventní ľudia. Práve im sú tieto byty určené," uviedol primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

V meste Vysoké Tatry žije vyše 4 700 obyvateľov. Až 30 percent tvoria dôchodcovia a každým rokom ich percento rastie. Pod nepriaznivý demografický vývoj sa podpísal práve nedostatok nájomných bytov. Kúpiť si byt v Tatrách si nemôže dovoliť hocikto. Ceny bytov sa v závisosti od veľkosti pohybujú od 800 000 Sk do troch miliónov korún. Kupujú si ich ľudia žijúci mimo tatranského regiónu, ako takzvané víkendové byty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu