Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Opilec 15 ranami dobodal kamráta, dostal 10 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Na desať rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia odsúdil dnes Okresný súd Košice I. 63-ročného Štefana K. z Margecian za vraždu suseda. Uznal ho vinným, že v apríli 2009 v opitosti a po hádke na ulici v Margecanoch pätnástimi ranami nožom usmrtil svojho 73-ročného suseda.

Súd mu vymeral mimoriadne znížený trest pod dolnou hranicou trestnej sadzby. Zdôvodnil to posudkami znalcov z psychológie, podľa ktorých obžalovaný spáchal skutok v stave zníženej príčetnosti. Jeho rozpoznávacie a ovládacie schopnosti boli znížené v dôsledku organického poškodenia mozgu po úraze a pre pokročilé štádium alkoholizmu.

Rozsudok nie je právoplatný, Štefan K. sa proti nemu odvolal. K útoku na suseda sa priznal počas vyšetrovania aj na hlavnom pojednávaní. Zdôrazňoval ale, že pred napadnutím mu poškodený poranil nožom ruku. „Je mi to strašne ľúto. Neviem čo sa stalo, boli sme kamaráti,“ povedal v záverečnej reči. Jeho advokát neúspešne žiadal, aby skutok nebol posudzovaný podľa prísnejšej kvalifikácie, ktorá sa vzťahuje na prípady, keď je obeťou vraždy osoba vyššieho veku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu