Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri záťahu našli desiatky zbraní a tisíce kusov munície

Zadržané zbrane Zobraziť galériu (3)
Zadržané zbrane

BRATISLAVA - Polícia tento týždeň pri domových prehliadkach na strednom Slovensku zaistila desiatky strelných zbraní, granátov, guľometných pásov a 18.000 kusov streliva.

Informovala o tom dnes hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková. Sedem ľudí obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami. Páchateľom hrozí 15 až 20 rokov väzenia.

Prípadom sa zaoberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite. "Policajti vykonali deväť domových prehliadok a sedem prehliadok iných priestorov," poznamenala Polačiková. Záťahy v akcii nazvanej Merkúr sa uskutočnili v utorok večer v okresoch Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota a Brezno.

Medzi zadržanými zbraňami boli krátke i dlhé guľové zbrane, mínometné granáty, ručné granáty, ako aj rôzne súčiastky, napríklad tlmiče hluku. "Na tri osoby je podaný návrh na väzbu, ostatné budú stíhané na slobode," uzavrela hovorkyňa.

Zadržané množstvo zbraní je neobvykle veľké, polícia obyčajne informuje o podstatne menších nálezoch. Začiatkom roka v Košiciach našli sedem samopalov, strelivo, tlmiče, zásobníky a komponenty nástražných výbušných systémov. Z ozbrojovania a obchodovania so zbraňami potom vyšetrovatelia obvinili údajného člena podsvetia Róberta Niguta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu