Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vo Zvolene zhabali marihuanu za 10 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Polícia odhalila v stredu večer vo Zvolene ďalšie tri veľké plantáže marihuany, na ktorých Vietnamci pestovali 1730 rastlín konope. Prípad súvisí s nálezom dvoch laboratórií na pestovanie drogy, ktoré rovnaký deň objavili vo Zvolene a Banskej Bystrici.

Z nájdenej marihuany by bolo možné vyrobiť vyše milióna dávok drogy v hodnote viac ako desať miliónov eur, povedal dnes novinárom krajský policajný riaditeľ Marian Slobodník. Drogy pestovali traja Vietnamci s trvalým pobytom v Česku v prenajatých priestoroch bývalého zvolenského mäsokombinátu.

Okrem rastlín a 37 kilogramov vysušenej drogy zaistili policajti aj veľké množstvo kvetináčov, zeminy a kompletné technologické vybavenie vrátanie vyhrievacích lámp a ventilátorov.

"Keď zhrniem všetky tri odhalené priestory, spolu sme našli 2200 rastlín, viac ako 62,5 kilogramu sušiny z ktorých by sa dalo vyrobiť 1,045 miliónu dávok v celkovej hodnote 10,45 milióna eur," povedal Slobodník.

Dvoch mužov, ktorých polícia zadržala v stredu dopoludnia, už obvinili z nedovolenej výroby drog a hrozí im trest do desiatich rokov väzenia. Podobné obvinenie čaká aj ostatných troch zadržaných Vietnamcov.

Pokiaľ sa preukáže, že išlo o organizovanú skupinu, môže byť trest vyšší. Polícia doteraz nachádzala laboratóriá na pestovanie konope najmä na západnom Slovensku. Začiatkom týždňa napríklad odhalili výrobňu marihuany v obci Cífer.

Veľké laboratórium sa podarilo nájsť v roku 2006 v bývalom nitrianskom mäsokombináte. Rakúsky majiteľ z neho vtedy expedoval každé tri týždne 40 kilogramov vysoko kvalitnej vysušenej drogy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu