Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Myjave naďalej tretí povodňový stupeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

TRENČÍN – V Myjave naďalej platí tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý vyhlásili ešte v pondelok v noci po silných búrkach. Prietrž mračien spôsobila lokálne záplavy.

Utorok sa však už obišiel bez silných zrážok, preto by podľa hovorcu mesta Mareka Hrina mohli počas dňa stav ohrozenia odvolať. “V utorok napriek hláseným búrkam už nepršalo. Tretí povodňový stupeň sme neodvolali, pretože hladiny tokov sú ešte stále dosť vysoké,” povedal hovorca.

To, že sa situácia nielen v kopaničiarskom regióne, ale v celom Trenčianskom kraji upokojila, potvrdila aj krajský hovorca hasičov Marián Petrík. Hasiči mali podľa jeho slov posledný výjazd súvisiaci s prietržami mračien v utorok tesne pred poludním. Pre Myjavu ako aj celé Záhorie však naďalej platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy s rizikom lokálnych povodní, ktorú vydal Slovenský hydrometeorologický ústav.

Na Myjave bol vyhlásený tretí povodňový stupeň aj pred týždňom po výdatných dažďoch, ktoré spôsobili povodne na viacerých územiach Slovenska. V pondelok ho vyhlásili znova po dvoch silných búrkach, ktoré spôsobili lokálne záplavy.

Zaplavilo cesty, festivalový areál v Trnovciach, futbalové ihrisko, pivnice, garáže a záhrady. Hasiči odstraňovali nanesené prekážky na Svacenickom potoku, ktorý sa po upchatí mosta vylial a ohrozoval ľudí. Okrem toho spolu s dobrovoľníkmi odčerpávali vodu zo zatopených priestorov rodinných domov. Vo viacerých okresoch Trenčianskeho kraja tiež odstraňovali popadané stromy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu