Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Turistom v Chorvátsku budú pomáhať slovenskí policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tisíckam Slovákov, ktorí podľa očakávaní toto leto zamieria do Chorvátska, budú opäť pomáhať slovenskí policajti. Slovensko na jadranské pobrežie, podobne ako vlani, vyšle štyroch policajtov v júli a štyroch v auguste.

O podpísaní memoranda o porozumení medzi oboma krajinami informovala polícia na svojej internetovej stránke. Slovenskí policajti budú slúžiť v Chorvátsku tretiu sezónu.

Policajti budú pôsobiť v oblasti obľúbeného dovolenkového regiónu Makarska riviéra. Slovenskú policajnú uniformu budú môcť dovolenkári zhliadnuť aj na severe Chorvátska v rekreačných oblastiach Opatija, Krk či Rab.

Úlohou vyslaných policajtov bude pomáhať slovenským turistom napríklad pri strate alebo krádeži dokladov či cenností, pri dopravných priestupkoch a dopravných nehodách.

Vlani slovenskí policajti riešili celkovo 155 prípadov pomoci slovenským turistom, informoval hovorca policajného prezidenta Martin Korch. Takmer v päťdesiatke prípadov polícia asistovala osobne, zvyšok posudzovali telefonicky.

Chorvátsko patrí dlhodobo medzi najobľúbenejšie letoviská Slovákov. Na Jadran vlani podľa Juraja Cvečka z Chorvátskeho kultúrneho zväzu vycestovalo za slnkom a morom 300.000 Slovákov.

Predminulý rok sa však do policajnej štatistiky zapísal čiernymi písmenami. Začiatkom septembra sa v Chorvátsku stala jedna z najtragickejších nehôd slovenských autobusov v zahraničí, keď haváriu autobusu neprežilo 14 ľudí. Ďalšie dve ženy skonali neskôr v nemocnici na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu