Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

O strechu nad hlavou prišlo 40 ľudí

V Pečovskej Novej Vsi voda celkom zničila štyri domy. Zobraziť galériu (3)
V Pečovskej Novej Vsi voda celkom zničila štyri domy.

PEČOVSKÁ NOVÁ VES - Voda ustúpila, ľudské trápenie pokračuje. Záplavy totiž obrali o strechu nad hlavou približne 40 ľudí. A hoci sa potok Ľutinka po štvrtkovom a piatkovom besnení dostal do svojho pôvodného koryta, ešte dlho bude trvať, kým sa podarí odstrániť všetky škody, ktoré napáchal.

V Pečovskej Novej Vsi voda celkom zničila štyri domy. Ľudia, ktorí v nich bývali, si pomáhajú, ako vedia. "Zatiaľ bývam u svokry, neviem, čo bude ďalej," posťažoval sa Štefan Červeňák (33), ktorý si postavil asi najkrajší dom v miestnej osade. Už však po ňom niet ani stopy. "Zachránil som akurát nejaký nábytok a strechu, ktorá akoby zázrakom zostala celá," čuduje sa muž, ktorý sa poriadne natrápil, kým postavil obydlie pre seba, manželku aj dve deti.

"Dokončil som ho pred štyrmi rokmi, peniaze na nový však už nemám," smutno konštatuje Š. Červeňák. Zatiaľ ani neverí, že by sa jeho situácia mohla zlepšiť, lebo robotu nemá, pracuje len za aktivačný príspevok 1 500 korún a z toho sa nový dom postaviť nedá. Zrejme sa nasťahuje do unimobunky, ktoré jemu aj ďalším približne štyridsiatim podobne postihnutým ľuďom sľúbil starosta.

Tí zatiaľ bývajú u príbuzných a časť z nich našla provizórne ubytovanie v opustenom bytovom dome, ktorý stojí na kraji osady.

V celej oblasti počas víkendu pokračovalo intenzívne odstraňovanie následkov povodní. Hlavné úsilie sa sústreďuje na opravu poškodených ciest. V obci Olejníkov sa však k týmto starostiam pripojila aj skutočnosť, že v obci nie je pitná voda. Musí im ju voziť cisterna. Celkové škody sa zatiaľ nepodarilo vyčísliť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu