Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Povodne na východnom Slovensku: Nepomohli ani modlitby

PREŠOVSKÝ KRAJ - Voda nepozná ľútosť. V noci zo štvrtka na piatok zastihla nepripravených stovky ľudí v celom Prešovskom kraji. Nevyžiadala si, našťastie, žiadne obete, ale viacerí prišli o strechu nad hlavou. Škody sa šplhajú do stámiliónov.

V Pečovskej Novej Vsi (okr. Sabinov) sa za normálnych okolností meter široký potok Ľutinka rozvodnil do nevídaných rozmerov. Ohrozil mnoho rodín. Obyvatelia si z domov brali len najnevyhnutnejšie veci a s hrôzou pozorovali, ako sa koryto potoka rozširuje smerom k ich domom. Zostávalo im len modliť sa, aby voda nezničila všetko. Štyrom rodinám však nepomohlo ani to...

"Je to zúfalá situácia. Od rána stojím na brehu a pozorujem, ako mi dom, ktorý som postavil pred tromi rokmi, podmýva čoraz viac," zalamoval rukami Róbert Červeňák (34). Popoludní už len rezignovane pozoroval, ako mu voda nemilosrdne likviduje majetok, kde býval spoločne so štyrmi deťmi a tehotnou manželkou.

O strechu nad hlavou v tejto obci prišlo včera asi 30 ľudí. Kritická situácia bola aj v Olejníkove, kde museli štyroch ľudí evakuovať vrtuľníkom, či v Ľutine, Miľpoši (okr. Sabinov), Livove a Lukove (okr. Bardejov).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu