Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Voda v potokoch opadla, povodne stále hrozia

KEŽMARSKÝ OKRES - Aj obce v Kežmarskom okrese sa pomaly spamätávajú z piatkovej pohromy. V Jurskom a Ihľanoch, ktoré voda v piatok odrezala od sveta, ako aj v Osturni, Veľkej Frankovej, Spišskej Belej i Holumnici sa situácia stabilizovala.

Ľudia začínajú odstraňovať škody, ktoré napáchali rozvodnené toky. V okrese však stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity!

V Jurskom voda zobrala časť cesty, zaplavené boli pivnice domov, materská škola a studne. V sobotu začal Holumnický potok klesať a situácia sa znormalizovala. Pitnú vodu do obce privážali cisterny. Cestárom sa podarilo spojazdniť prístupové komunikácie do dediny. "Predbežné škody zatiaľ odhadujem na vyše 500-tisíc korún," konštatoval starosta Jurského Gustáv Mišalko (51).

Podľa predsedníčky Okresnej povodňovej komisie Evy Kelbelovej v sobotu boli do Ihlian obnovené dodávky plynu a vody. Vo Veľkej Frankovej a Osturni sa miestne toky podarilo dostať pod kontrolu ešte v piatok večer. "Zaplavenú cestu medzi Spišskou Belou a Bušovcami sprejazdnili včera dopoludnia," konštatovala predsedníčka.

Stabilizovanú situáciu by mohlo zhoršiť topenie snehu, ktorý za posledné dni napadol vo Vysokých Tatrách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu