Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

ANO má na čele staronového predsedu Pavla Ruska

Staronovým predsedom Aliancie nového občana je Pavol Rusko.
Staronovým predsedom Aliancie nového občana je Pavol Rusko.

PREŠOV - Staronovým predsedom Aliancie nového občana je Pavol Rusko. Rozhodli o tom verejným hlasovaním delegáti na dnešnom Republikovom kongrese Aliancie nového občana v Prešove.

Rusko nemal protikandidáta, získal dôveru všetkých voličov. Kongres sa venoval programovým aj personálnym otázkam. Delegáti rozhodli o funkcii 2. podpredsedu, ktorým sa stal Jirko Malchárek. Na jeho post podpredsedu pre neekonomické oblasti bol zvolený František Tóth.

Zvyšné posty podpredsedov sa nemenia, vo funkciách ostali Ľubomír Lintner ako prvý podpredseda, Katarína Glončáková – Golev ako podpredsedníčka pre zahraničie, Ľubo Roman – podpredseda pre verejnú správu a regionálny rozvoj, Alexander Koval ako podpredseda pre vnútrostranícku prácu. K zmene došlo na poste generálneho sekretára, kde Jaroslava Pástora vystriedal Juraj Puchý.

Delegáti podporili návrh na zníženie odvodov do Sociálnej poisťovne o 2 – 3 percentuálne body pre zamestnávateľov. Podporili realizáciu najmenej desiatich priemyselných parkov prioritne v regiónoch s vysokou mierou nezamestnanosti a tiež nové investície v hodnote 145 mld., ktoré vytvoria 25 tis. nových pracovných miest.

Zúčastnení členovia ANO schválili zásady právnej normy, ktorá sprehľadní financovanie cirkví na princípe tzv. asignačného modelu. Teraz platné 2% z dane Rusko navrhuje zvýšiť o tú časť financií, ktoré dnes štát dáva na financovanie cirkví a každý bude mať právo rozhodnúť, koho podporí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu