Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slota o pochode homosexuálov: Osobne ich prídem opľuť!

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Osobne ich prídem opľuť, citujú slovenské weby predsedu vládnej populistickej Slovenskej národnej strany Jána Slotu, ktorý sa nevyberavo vyjadril k pripravovanému historicky prvému pochodu gayov a lesbičiek v Bratislave 22. mája.

"V uliciach hlavného mesta Slovenskej republiky sú nežiaducim elementom. Osobne nič nemám proti chorým ľuďom, ktorí majú homosexualitu vrodenú. Len som presvedčený, že by sa im nemal dávať taký priestor, že z nich pomaly robíme tými, ktorí sú takzvane in," pokračoval Slota.

Podľa neho je homosexualita choroba, ale to vraj neznamená, že by bolo potrebné týchto ľudí prenasledovať. "Predsa nemôžeme ľudí, čo sú chorí, postaviť k stene. Ale SNS je zásadne proti tomu, aby sa im robila propaganda," povedal Slota. "Ak chce niekto doma súložiť so svojim kamarátom, nech súloží. Ale nechcem, aby sa na takýchto šialencov pozerali moje deti," zdôraznil Slota s tým, že keby sa homosexualita stala normou, Slováci by vraj do dvoch generácií vymreli.

Dúhový pochod gayov a lesbičiek Pride Bratislava 2010 organizátori pripravujú ale nielen pre nich. Podľa projektového manažéra je akcia určená pre všetkých ľudí, ktorí sa stotožňujú s myšlienkou ľudských práv pre všetkých, s myšlienkou otvorenej spoločnosti.

Šéf SNS Slota je všeobecne známy nevyberanými výrokmi proti maďarskej menšine, Rómom či iným skupinám spoločnosti. Pred júnovými voľbami sa strana pohybuje tesne okolo päťpercentnej hranice, potrebnej pre vstup do parlamentu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu