Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Kolíňanoch brutálne prepadli a olúpili matku farára

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA/NITRA – Za tip na prepad fary v Kolíňanoch vyplatili dvaja lupiči z Holíča komplicovi 130 eur. Pri lúpeži matku (70) farára udreli do nosa päsťou a zviazali zranenú na stoličke. Z fary zobrali peniaze a ďalšie cenné veci. Dvaja mladí lupiči a ich komplici sa ku všetkému priznali.

Keď v nedeľu 21. februára neznámi muži zazvonili, prišla im otvoriť farárova matka. Mladíci v kuklách ju zatlačili do domu, žene vrazil jeden z nich päsťou do nosa takou silou, že spadla na podlahu. Potom ju posadili na stoličku a zviazali. Adam (22) prehľadal dom, zatiaľ čo Ladislav (27) strážil. Z fary ukradli 2 300 eur, hodinky a fotoaparát. Pri odchode zatvorili zranenú ženu na toalete.

V aute ich už čakali ich dvaja komplici, s ktorými odišli do Holíča. Ukradnuté hodinky a fotoaparát Adam predal za 100 eur a s peniazmi sa podelili po 400 až 500 eur. Z týchto peňazí sa zložili a vyzbieranú sumu 130 eur odovzdali komplicovi, ktorý im dal na lúpež tip.

Radoslava (35) a Ľudovíta (26) vyšetrovateľ obvinil z prečinu podielníctva, Ladislava (46) zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom a dvojicu z fary Ladislava a Adama zo zločinu lúpeže, obmedzovania osobnej slobody a porušovania domovej slobody spáchaneho formou spolupáchateľstva.

Všetci obvinení sa priznali a svoje konanie oľutovali. Vyšetrovateľ preto ukončil prípad návrhom na dohodu o vine a treste, informuje nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Radoslava a Ľudovíta stíhajú na slobode. O väzobnom stíhaní ďalších troch páchateľov rozhodne nitriansky súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu