Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na Luníku IX žiačka a jej matka napadli učiteľku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Polícia vyšetruje ďalší útok na učiteľku na základnej škole. Žiačka a jej matka napadli pedagogičku počas vyučovania na košickom sídlisku Luník IX, napísal dnes denník Korzár. Učiteľku útočníčky udreli do ruky a zátylku a spôsobili jej pomliaždeniny a podvrtnutie krčnej chrbtice.

V apríli napadli rodičia učiteľku na základnej škole v Spišských Vlachoch, polícia zatiaľ obvinila jedného z útočníkov z výtržníctva. K útoku došlo ešte v pondelok. Učiteľka vyzývala žiačku, aby po prestávke prišla na vyučovaciu hodinu. Žiačka to však nerešpektovala a udrela pedagogičku po ruke, uviedol denník.

Vedenie školy ihneď predvolalo matku žiačky, ktorá po príchode učiteľku napadla a viackrát ju udrela do zátylku. Na mieste potom zasahovala polícia a obe ženy predviedla a vypočula. Podľa Korzára žiačka navštevovala piaty ročník základnej školy. Vyšetrovanie prípadu sa zatiaľ neskončilo.

V apríli došlo k podobnému útoku na základnej škole v Spišských Vlachoch, kde rodičia napadli učiteľku a jej kolegyni sa vyhrážali zabitím. Jedného z útočníkov, ktorý býva v susednej obci Žehra, polícia obvinila, mužovi hrozí dvojročné väzenie. Za útoky na učiteľov môžu súdy od minulého roku uložiť vyššie tresty. Pedagógovia totiž po zmene zákona získali štatút chránenej osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu