Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia stále vyšetruje smrteľný pád stanu na Pohode

Pád stanu na Pohode 2009
Pád stanu na Pohode 2009

BRATISLAVA - Polícia ešte neukončila vyšetrovanie vlaňajšieho pádu veľkorozmerného stanu na letnom festivale Pohoda v Trenčíne, ktorý si vyžiadal dve obete a viacerých zranených.

Povedala to hovorkyňa trenčianskeho krajského riaditeľstva polície Katarína Hlaváčová. Podľa nej zatiaľ neobvinili ani žiadnu konkrétnu osobu, ktorá by mohla byť za tragédiu zodpovedná.

"Je to rozsiahly a náročný prípad, takže vyšetrovanie naďalej prebieha. Ťažko povedať, kedy by vyšetrovanie mohlo skončiť," poznamenala Hlaváčová. Ďalšie podrobnosti neuviedla.

V minulosti sa podľa niektorých médií chystalo obvinenie majiteľa stanu alebo šéfa festivalu Michala Kaščáka, za všeobecné ohrozenie by im tak hrozilo najmenej štvorročné väzenie. Polícia to však poprela.

Vyšetrovatelia podľa skorších informácií spolupracujú aj s nemeckými kolegami. Tí vraj majú zabezpečiť výsluchy zástupcov nemeckej firmy, ktorá postavila stan. Policajti majú k dispozícii i posudok Ústavu súdneho inžinierstva, podľa ktorého bol stan údajne zle postavený. Problém bol vraj so zle zaistenou plachtou alebo nedostatočným uchytením kotviaceho lana. Aj organizátori festivalu opakovane tvrdili, že pochybila nemecká firma.

Nešťastie sa stalo v tretí deň najväčšieho letného festivalu na Slovensku, počas koncertu vietor nadvihol stan a konštrukcia dopadla na stovky ľudí pod ním. Priamo na festivale zomrel jeden z návštevníkov, v nemocnici neskôr zraneniam podľahlo i mladé dievča. Pri tragédii sa tiež zranili desiatky ľudí. Budúcnosť festivalu bola dlhší čas ohrozená, organizátori sa však napokon rozhodli pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu