Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Zbehoch pri Nitre rozrezali a vykradli ďalší bankomat!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NITRA – Ďalší bankomat rozrezali a vykradli v noci na dnes v obci Zbehy. Ako uviedla polícia, páchateľ sa vlámal do budovy Zdravotného strediska a dostal sa do miestnosti s bankomatom. Poškodil na ňom elektroinštaláciu, odbrúsil skrutky od podlahy a zo zadnej časti a vybral doteraz nezistenú sumu.

Škodu na bankomate rovnako nevyčíslili, obci vznikla škoda asi za 900 eur. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Za posledné týždne ide už o piaty medializovaný prípad, keby sa zlodejom podarilo vydolovať peniaze z bankomatu alebo ukradnúť celý. Banky prišli v poslednom čase o peniaze z viacerých bankomatov. Koncom marca v nákupnom centre v Banskej Bystrici zlodeji s pomocou lán vytrhli a odviezli celý bankomat. V stredoslovenských Pliešovciach rozpíli bankomat a ukradli z neho peniaze. Vlani v decembri zmizol bankomat zo železničnej stanice v Galante s 43 tisíc eurami.

Začiatkom apríla sa pre pretrhnuté lano nepodarilo zlodejom ukradnúť bankomat vo Veľkých Ripňanoch, nevydarený pokus o krádež bankomatu zaznamenala polícia v polovici marca aj v Moravskom Svätom Jáne.

Na Slovensku bolo ku koncu februára 2309 bankomatov deviatich bánk. Slovenské banky už oznámili, že zvýšia ich ochranu. Okrem podrobnejšieho monitorovania ich vybavia farbou, ktorá pri krádeži napríklad znehodnotí peniaze. „Banky inštalujú zariadenia, ktoré v prípade akejkoľvek nedovolenej manipulácie s bankomatom označia farbou nielen hotovosť, ale aj útočníka," uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ SBA Ladislav Unčovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu