Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Z Tesca vytrhli bankomat, bolo v ňom 132 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia pátra po štvorici mužov, ktorí v stredu nadránom v banskobystrickom hypermarkete Tesco ukradli bankomat s približne 132 tisíc eurami.

Maskovaní zlodeji vytrhli bankomat s pomocou lán automobilom s ukradnutými značkami. Poškodili pritom vchodové dvere a prístroj aj s peniazmi odviezli. Ak zlodejov chytia, hrozí im trest do desať rokov väzenia, informovala novinárov policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Krádež sa stala krátko pred štvrtou a podľa záznamov z kamier trvala iba niekoľko minút. Hypermarket je nepretržite otvorený, zlodeji si počkali, kým v ňom bude čo najmenej zákazníkov. Podľa polície patril bankomat finančnému ústavu, ktorý má v hypermarkete svoju pobočku. V banskobystrickom Tescu poskytuje svoje služby Tatra banka. Celková škoda podľa Vaškovej presiahla 164 tisíc eur. Za opravu dverí zaplatí hypermarket odhadom 11 tisíc eur a cena bankomatu je podľa polície 21 tisíc eur.

Podobné krádeže nie sú na Slovensku výnimočné. Vlani v decembri zmizol bankomat zo železničnej stanice v Galante s 43.000 eurami. Minulý týždeň zas v stredoslovenských Pliešovciach rozpílili bankomat a ukradli z neho peniaze.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu