Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V Tomášove zmizlo z bankomatu údajne až 66 tisíc

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti vyšetrujú množiace sa krádeže bankomatov na Slovensku, preverujú aj možnosť, že prípady spolu súvisia. Zlodeji naposledy úradovali v noci z pondelka na utorok v Tomášove v Seneckom okrese a v Topoľčiankach v okrese Zlaté Moravce.

V Tomášove z bankomatu v jednej z predajní zmizol celý trezor s hotovosťou údajne až 66 tisíc eur. Neznámy páchateľ či páchatelia sa pokúsili vykradnúť aj bankomat v Topoľčiankach v okrese Zlaté Moravce. Zlodeji poškodili bezpečnostné dvere a dostali sa do miestnosti, kde je bankomat. Páchatelia však aktivovali alarm a po pár minútach už bola na mieste zásahová jednotka. Páchatelia ušli, peniaze sa im ukradnúť nepodarilo, nepoškodili ani bankomat.

Koncom marca v banskobystrickom Tescu štyria maskovaní páchatelia pri vchode do nonstop otvoreného hypermarketu pristavili biele Porsche Cayenne s kradnutými evidenčnými značkami. Vo vstupnej chodbe omotali bankomat lanom pripevneným k autu, bankomat vytrhli, vytiahli pred vchod, naložili do kufra a odišli. Celá krádež trvala zhruba štyri minúty, nikto z prítomných zákazníkov ani personálu nebol ohrozený.

Zlodeji úradovali aj v dedinskej predajni v Šúrovciach v okrese Trnava. Z bankomatu ukradli trezor, v ktorom bolo 38 tisíc eur. Ďalší bankomat ukradli vo Veľkých Ripňanoch v Topoľčianskom okrese. Zlodeji prišil na bielom Audi A6. Bankomat Poštovej banky umiestnený v potravinách omotali lanom, vytrhli ho, no odniesť sa im ho nepodarilo. Na aute sa im totiž odtrhlo ťažné zariadenie, na mieste zostal aj vozík bez evidenčných čísel a poškodený bankomat.

Zlodejom v prípade dokázania viny hrozí až desaťročný trest. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri vyšetrovaní týchto prípadov, možno oznámiť na linke 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu