Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vojak si pri výcviku v Trebišove prestrelil hlavu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pri príprave na výcvik si dnes ráno vojak v trebišovských kasárňach prestrelil hlavu. Informuje o tom server Aktualne.sk. Muža previezli vrtuľníkom do košickej nemocnice. "Pravdepodobne išlo o samovraždu," povedala serveru hovorkyňa košickej polície Jana Demjanovičová.

Vojaka v súčasnosti operujú. Pacient má vážne poranenú tvár, informovala hovorkyňa košickej Fakultnej nemocnice L. Pasteura Jaroslava Oravcová.

Incident sa stal približne o ôsmej ráno. Ako pre server uviedol hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga, išlo o 25-ročného slobodníka z vojenského útvaru v Trebišove. Vyšetrovanie prípadu prevzal policajný zbor a k činu privolali aj vojenskú políciu. Podľa Vangu sa pokus o samovraždu nedá vylúčiť.

Nešťastia vojakov neobišli ani v minulosti. V Afganistane zomrel začiatkom apríla pri prestrelke 23-ročný vojak, ktorý slúžil vo francúzskej Cudzineckej légii. Najtragickejšie následky mala v januári 2006 havária vojenského lietadla An-24, ktorá si vyžiadala 42 ľudských životov. Väčšina z obetí boli vojaci, ktorí sa vracali z misie KFOR v Kosove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu