Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ružomberčan sa radšej zabil, ako by nastúpil do väzenia

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Muž z Ružomberka uprednostnil samovraždu pred väzením. Bodol sa nožom do hrudníka v momente, keď po neho prišla policajná hliadka.

Napísal to portál Sme.sk s odvolaním sa na žilinskú krajskú policajnú hovorkyňu Janu Balogovú. Nástupu do väzenia sa ročne snažia vyhnúť stovky ľudí. Muž (55) sa usmrtil v pondelok popoludní. Do väzenia mal nastúpiť na základe právoplatného rozsudku. Počas bezpečnostnej prehliadky vytiahol skrytý nôž a bodol sa. "Aj napriek okamžitej reakcii policajtov sa muž vytrhol," potvrdila portálu Balogová. Zraneniam vraj podľahol na mieste. Aký dlhý čas mal za mrežami stráviť a prečo bol odsúdený, portál neuviedol.

Ročne sa podľa štatistík ministerstva spravodlivosti snaží vyhnúť nástupu do väzenia asi 1600 ľudí. Väčšina odsúdených je totiž na slobode. Napríklad v roku 2008 malo do väzenia nastúpiť 5465 právoplatne odsúdených ľudí, pričom len tretina z nich bola predtým vo väzbe.

V súčasnosti je na Slovensku uväznených asi 8300 ľudí, časť z nich sa každoročne pokúsi o samovraždu. Napríklad v roku 2008 zaznamenali štatistiky 42 pokusov o samovraždu, sedem ľudí zomrelo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu