Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Toky riek klesajú, ďalšie dažde sa neočakávajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nebezpečenstvo rozsiahlych záplav na slovenských vodných tokoch po ustaní dažďov pominulo. Hladina Bodvy pri Hosťovciach na východe Slovenska ako poslednej rieky dnes popoludní klesla pod tretí stupeň povodňovej aktivity. Vyplýva to z údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), ktoré zverejnil na svojej stránke.

Vodné toky sa zdvihli počas tohto týždňa po mohutných dažďoch na väčšine územia Slovenska, voda však väčšie škody nespôsobila.

"Do pondelka by nemalo pršať, všetky toky tak budú pravdepodobne ďalej klesať," povedala Valéria Wendlová zo SHMÚ. Dodala, že výdatné zrážky, ktoré zasiahli územie Slovenska tento týždeň, by sa v tom nasledujúcom nemali zopakovať.

Voda podľa skorších informácií výrazne škody nespôsobila. V Košickom kraji pomáhali hasiči pri odčerpávaní vody z pivníc, spevňovali hrádzu alebo odstraňovali konáre spod mosta. V obci Gemerská Ves v okrese Revúca, zas rozliata riečka ohrozovala bytovky a kostol. Na západe sa stabilizovala hladina Moravy, druhý stupeň povodňovej aktivity zostal okrem Bodvy aj na Hornáde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu