Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Protikorupčných policajtov podozrievajú z úplatkárstva

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Inšpekcia ministerstva vnútra vyšetruje podozrenia z úplatkárstva a zneužívania právomocí medzi niekoľkými funkcionármi policajného Úradu boja proti korupcii. Napísal to dnes internetový portál denníka Pravda.

Na policajtov bolo podľa portálu podaných viacero trestných oznámení. Týkajú sa vraj manipulácií s prípadmi za peniaze či nelegálneho obohacovania sa.

Ministerstvo vnútra odmietlo uviesť k prípadom podrobnosti. Nespresnilo ani, koľko funkcionárov by mohlo byť do prípadov zapletených. "Inšpekcia ministerstva vnútra prijala trestné oznámenie. Momentálne prebieha vyšetrovanie vo veci, ktoré preverí jeho opodstatnenosť," citovala Pravda.sk Luciu Garajovú z komunikačného odboru ministerstva.

Policajní funkcionári podľa Pravdy.sk čelia podozreniam, že brali peniaze za to, že podľa záujmu "zainteresovaných strán" odkladali spisy alebo naopak začínali vyšetrovanie. Okrem toho si mal jeden z vyššie postavených policajtov nechávať časť peňazí určených pre svojich podriadených v teréne, ktorí z nich platili napríklad svojich informátorov.

Polícia tento rok zaznamenala aj iný korupčný prípad vo svojich radoch. Bývalého riaditeľa hraničnej polície v Sobranciach Miroslava Uchnára obvinila z toho, že prijal úplatok 2600 eur, za ktorý mal zabezpečiť prijatie istej ženy do služobného pomeru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu