Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na lúpež v Auparku údajne stačili 2 minúty

Vylúpené klenotníctvo v Auparku. Zobraziť galériu (5)
Vylúpené klenotníctvo v Auparku.

BRATISLAVA – Len dve minúty údajne stačili v stredu v noci siedmim maskovaným páchateľom na prepad klenotníctva v bratislavskom Auparku. Polícia však stále nevie, čo vlastne zmizlo.

Lupiči podľa nej veľkým kladivom najprv rozbili zadné dvere a v nákupnom centre rozmiestnili zápalné fľaše, aby ich pre dym nenasnímali kamery. Potom vnikli do klenotníctva a ukradli najmä značkové hodinky. Pri rozbíjaní výkladu lupiči poškodili aj vystavený Mercedes E-350, na ktorom rozbili čelné sklo.

Od zápalnej fľaše začal horieť odev jedného SBS-kára. Muž sa podľa polície začal hasiť sám a pomohli mu aj prichádzajúce hliadky, ktoré uhasili aj ďalšie drobné požiare.

Polícia tvrdí, že prvá hliadka prišla na miesto o necelé tri minúty, tri a pol minúty to trvalo druhej hliadke, do päť minút ich malo byť na mieste dokonca päť. Prípad nahlásili o 3:17.

Hodnotu odcudzených vecí nie je zatiaľ známa, polícia to vysvetlila inventúrou v zlatníctve. Tá pokračovala v obchode aj po 17. hodine, prevádzka v nákupnom centre bola stále obmedzená.

Polícia zatiaľ nechcela prezradiť, čo zachytili bezpečnostné kamery. Prípad vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin lúpeže. Podobný prepad sa stal v januári 2002, keď dvaja lupiči v kuklách nacúvali autom do zlatníctva v Auparku. Počas niekoľkých sekúnd si odniesli zlaté retiazky, prstene a šperky za zhruba pol milióna korún (podľa konverzného kurzu 16.597 eur). Lúpež vtedy zaznamenali bezpečnostné kamery, auto však nemalo poznávacie značky.

Krajský policajný riaditeľ Pavol Brath dnes odmietol špekulácie, že by zločinci páchali trestné činy čoraz okázalejším spôsobom. Celkovo vraj začiatkom tohto roka kriminalita v Bratislavskom kraji oproti rovnakému obdobiu minulého roka poklesla o viac ako tisícku skutkov. Podľa neho evidujú menej lúpeží, krádeží áut aj znásilnení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu