Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Maskovaní muži vykradli zlatníctvo v Auparku

Kriminalisti zaisťujú dôkazy Zobraziť galériu (6)
Kriminalisti zaisťujú dôkazy

BRATISLAVA - Siedmi maskovaní muži vtrhli nadránom do bratislavského Auparku a vykradli predajňu hodiniek a šperkov. Zlodeji oblečení v čiernom vnikli do budovy, podarilo sa im vykradnúť luxusný obchod a ujsť zadným vchodom. Aupark funguje v provizórnom režime, celý by ho mali sprístupniť v popoludňajších hodinách.

„Páchatelia vtrhli do budovy v čase medzi 3:15-3:30,“ povedala pre Topky.sk PR manažérka Auparku Mária Juritková. Páchatelia podľa nej vnikli cez hlavný vchod a po úspešnej lúpeži a strete s SBS utiekli východom smerom k Sadu Janka Kráľa.

Zlodeji rozbili sklo na jednom zo zlatníctiev a ukradli tovar v zatiaľ nezistenej hodnote, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Počet páchateľov odhadla na sedem. Akým spôsobom sa im podarilo spacifikovať SBS a či ich zachytili kamery, zatiaľ nie je známe. „V týchto chvíľach údaje z kamerového systému vyhodnocujeme,“ uviedla Hrášková. Nevyjadrila sa k tomu, či bol spustený alarm, ani aké cennosti zlodeji odcudzili.

Na mieste sú desiatky policajtov. Hlavnú časť prízemia uzavreli policajnou páskou, väčšina prevádzok mimo túto oblasť je však otvorená. Návštevníci Auparku by mali mať k dispozícii celé prvé poschodie aj reštaurácie na druhom poschodí.

„Obmedzenia by mali skončiť niekedy v popoludňajších hodinách,“ povedala Juritková, „policajti najprv musia pustiť zamestnancov Auparku do stráženého sektora, aby tí mohli poškodený priestor vrátiť do prijateľného stavu. “ Napriek tomu fungovala budova ešte po 16. hodine v obmedzenom režime. 

Po dymovniciach zostali na podlahe desiatky veľkých, začmudených plôch. Dvere hlavného vchodu, cez ktorý páchatelia vnikli do budovy, sú obhorené. V tesnej blízkosti vykradnutej predajne v týchto dňoch vystavujú luxusné automobily, nemali by však byť poškodené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu