Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Muža dobil na smrť, tvrdí, že v sebaobrane

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NITRA – Na Okresnom súde v Nitre sa dnes začalo pojednávanie v prípade Františka V., ktorý v júni 2008 pred nitrianskym nočným podnikom na smrť zbil Turka Kilica Leventa.

Obžalovaný je zo zabitia a z výtržníctva. Ako vypovedal, konal inštinktívne a v nutnej sebaobrane. Potýčku podľa neho vyvolal nebohý Levent, prezývaný Murat. Incident sa stal okolo 5:00 nadránom na dvore pred podnikom Barracuda v centre Nitry. František V. sem prišiel s kamarátom z iného podniku, kde predtým popíjali. Pred Barracudou bol Levent so svojím kamarátom Talianom, v ten večer oslavoval víťazstvo Turecka vo futbalovom zápase a bol pod vplyvom alkoholu. Podľa svedkov sa Levent pochytil s kamarátom Františka V. a dal mu jemnú facku. Jeho vdova na súde povedala, že s fackou to iste zle nemyslel, že aj jej a ich dcére občas dal, ale boli to len také “priateľské”. Potom vraj Levent napadol Františka V., ktorý mu za to uštedril dve-tri rany, po ktorých Levent padol na zem. Keď zistil, že nejaví známky života, pokúsil sa ho oživovať. Majiteľ podniku – Tunisan žijúci na Slovensku - zavolal záchranku a František V. odišiel domov. O Turkovej smrti sa dozvedel až na druhý deň z médií a išiel sa prihlásiť na polícii.

Na zemi skončil po bitke aj Talian, ktorý na chvíľu stratil vedomie. Rozbité pery mu zašívali v nemocnici, do ktorej ho zobrali na druhý deň policajti po tom, čo mu oznámili, že jeho kamarát je mŕtvy. Na súde dnes vypovedal za prítomnosti tlmočníka. “Je mi ľúto, že zomrel človek a ľutujem, že som bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste,” povedal. Podľa neho sa pästný súboj medzi Leventom a Františkom V. strhol naraz, popiera však, že by s Leventom provokovali alebo bitku začali. Potvrdil tézu obžalovaného, ktorý hovoril, že bol celý čas pokojný a nemal záujem sa biť. Levent s Františkom V. sa nikdy predtým nevideli. Motív potýčky neobjasnil nikto zo svedkov. Pri bitke bol aj Albánec, Leventov známy, ktorý keď videl, čo sa stalo, ušiel cez okno v podniku Barracuda. Na súde však nevedel vysvetliť prečo.

František V. má čierny pás v jiu-jitsu a v tomto bojovom umení trénuje deti a dorast. V minulosti robil 12 rokov vyhadzovača v Devils pube v Nitre. Na otázku sudcu, či ovláda nejaké bojové umenie, odpovedal “keď to dopadlo takto, tak asi neovládam.” Bojovníkom bol vraj aj Levent. Podľa advokáta Františka V. je to “kriminálne zaujímavá osoba” a na ďalšie pojednávanie žiadal predložiť jeho záznamy z Interpolu a vypočuť ďalších svedkov. Najbližšie pojednávanie bude 7. júna.

Vdova po Leventovi, ktorá s ním žila 12 rokov, žiada na súde náhradu škody 20 000 eur a 2 907 eur za náklady spojené s pohrebom. Slovenka bývala s Leventom v Holandsku. Podľa jej slov nebol agresívnej povahy. František V. sa jej dnes na súde verejne ospravedlnil, rovnako ako Talianovi a majiteľovi Barracudy za vniknuté problémy. Obžalovaný je stíhaný na slobode. V minulosti ho polícia stíhala pre majetkový a násilný delikt, keďže však dodržal podmienku, v súčasnosti sa naňho hľadí ako na netrestaného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu