Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vnuk babku dusil vankúšom, nakoniec dobil sekerou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

ZLÍN – Dvadsaťosemročný muž si dal osem pív a 15 ražných. Potom sa vlámal do domu svojej starej mamy (†75). Škrtil ju rukami, dusil vankúšom a nakoniec dobil sekerou.

Za vraždu babky mužovi z okresu Zlín súd vymeral 18,5 roka väzenia. Starenku pripravil o život kvôli peniazom, po čine jej zobral 6 tisíc českých korún.

Tragédia sa stala v noci na 4. októbra. Pred činom vrah vypil osem pív a 15 poldeci ražnej pálenky. Keď sa po 21. hod prebral doma v posteli, rozhodol sa, že sa ešte pôjde prejsť. Návštevu svojej babičky, s ktorou sa vraj už tri roky nestýkal, údajne neplánoval. Vraj mu zničila detstvo. Napríklad keď bol u nej na prázdninách, zakazovala mu chodiť za kamarátmi. Pred smrťou dedka mu navyše vraj obaja sľúbili, že dostane podiel z domu, kde seniori žili. Po smrti dedka sa tak ale nestalo, čo muž vraj ťažko niesol.

Vrah dlžil okolo 100 tisíc korún a bol nezamestnaný. K babičke do domu sa vlámal s tým, že jej ukradne peniaze, čo podľa obžaloby nebolo prvýkrát. Nečakal, že babka bude doma. Predpokladal, že je v nemocnici. Po vražde hodil sekeru do studne, pustil v dome plyn, aby to vyzeralo ako nehoda, a išiel spať domov. Potom, čo mŕtvolu ráno našla príbuzná, si po neho prišla polícia. K vražde sa priznal.

Dôchodkyňa sa v minulosti niekoľkokrát príbuzným zverila, že vnuk sa jej vyhráža podpálením domu. O babičke navyše údajne pred svojimi známymi niekoľkokrát vyhlásil, že ju zabije.

Podľa znalcov mal muž v čase činu 0,55 až 1,63 promile alkoholu v krvi. Svedkovia na súde uviedli, že ak sa obžalovaný opil, mal sklony k agresii, ktorú väčšinou smeroval k svojej osobe. V minulosti sa pokúsil o samovraždu, dvakrát bol hospitalizovaný v Psychiatrickej liečebni v Kroměříži.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu