Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počas Veľkej noci zhustne premávka na cestách, pribudne i vlakov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

ŽILINA - Na hlavných cestných ťahoch sa v období veľkonočných sviatkov očakáva hustejšia premávka než počas bežných dní. Značná časť Slovákov totiž plánuje návštevu svojich príbuzných alebo známych, ďalší si nenechajú ujsť lyžovačku na horách.

Trpezlivosťou sa bude treba obrniť najmä na výpadovkách z Bratislavy i ďalších väčších miest. Nápor očakávajú tiež zástupcovia slovenských železníc, ktorí počas sviatkov pripravujú takmer tri desiatky posilových vlakov.

"So sťahovaním národov treba počítať už v stredu popoludní, lebo potom už začínajú deťom prázdniny. V ďalších dňoch by sa situácia na cestách mala postupne upokojiť, v závere sviatkov premávka potom zasa zhustne," povedal Vladimír Michal zo Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu na cestách na Slovensku.

Vodiči by podľa neho mali byť ostražití nielen na výpadovkách v Bratislave či krajských mestách, ale aj pri prejazde cez Považskú Bystricu. V meste pri hustejšej premávke hrozia podobne ako v minulých rokoch zápchy. Motoristom by sa malo pohodlnejšie jazdiť od mája, keď plánujú otvoriť diaľnicu ponad Považskú Bystricu.

Na cestách by cez Veľkú noc malo byť aj viac policajtov ako zvyčajne. Všímať by si mali napríklad dodržiavanie rýchlosti, používanie bezpečnostných pásov či nesprávne predchádzanie. Polícia tiež zvykne kontrolovať, či motoristi pred jazdou neodolali poháriku s alkoholom.

Na zvýšený záujem cestujúcich sa počas veľkonočných sviatkov chystá Železničná spoločnosť Slovensko, ktorá od 31. marca do 7. apríla vypraví 28 posilových vlakov. Mimoriadne spoje budú premávať medzi Bratislavou a viacerými krajskými či okresnými mestami a tiež medzi Prahou a Košicami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu