Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rafaj: Mečiar sa hrá na redaktora Rádia Jerevan

Rafael Rafaj
Rafael Rafaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar sa podľa predsedu poslaneckého klubu SNS Rafaela Rafaja hrá na redaktora Rádia Jerevan.

„Je ako malý chlapec, ktorý kopne loptu do okna a na iných ukazuje, že sklo rozbili oni. Mečiar si myslí, že s čím väčšou kopou hnoja príde, tým bude čistejší,“ vyhlásil v reakcii na obvinenia Mečiara, ktorý dnes nepriamo obvinil SNS, že jej ľudia berú za poskytovanie dotácií z ministerstiev výstavby a životného prostredia pre obce provízie pätnásť až tridsať percent.

Podľa Rafaja Mečiar si už hodinky pretočil na letný čas. „Je úplne mimo realitu, slušne povedané,“ uviedol Rafaj, podľa ktorého šéf ĽS-HZDS namiesto predloženia odpočtu v rezortoch, ktoré spravovala jeho strana, v predvolebnej kampani fámami Rádia Jerevan vystupuje s negatívnou kampaňou proti koaličnému partnerovi. „ĽS-HZDS sa nevie zbaviť tohto systému práce,“ dodal. Rafaja zaujíma, čo urobilo ministerstvo spravodlivosti riadené nominantmi ĽS-HZDS pre zvýšenie vymožiteľnosti práva, ktoré trápi slovenských podnikateľov. Podľa neho neriešenie vymožiteľnosti práva je priestorom pre korupciu.

ĽS-HZDS chce podľa Rafaja útokmi znechutiť voličov prísť voliť a spolieha sa na to, že ich voliči 12. júna k volebným urnám prídu a môžu rozhodnúť. Ako uviedol Mečiar dnes na tlačovej besede, niektorí ľudia z ministerstiev výstavby a životného prostredia oslovovali verejných činiteľov, aby dali percentá a dostanú zo spomínaných ministerstiev príspevky. „Boli znevýhodnení ľudia, ktorí dodržiavali zákon,“ uviedol Mečiar. O spôsobe prideľovanie dotácií ho informovali dvaja starostovia. Jeden percentá poskytol a dotáciu dostal a druhý percentá neodviedol a peniaze od štátu nezískal. Mečiar si overoval, či v tejto kauze konajú orgány činné v trestnom konaní a zistil, že nekonajú, preto dnes prehovoril.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu