Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Výbuch zrovnal dom so zemou, majiteľ zázrakom prežil!

Výbuch pravdepodobne spôsobil únik plynu. Zobraziť galériu (9)
Výbuch pravdepodobne spôsobil únik plynu.

BRATISLAVA/ ZVOLEN - Neuveriteľné šťastie v nešťastí mal v stredu muž (29) z Bzovskej Lehôtky v okrese Zvolen. Ráno vošiel do kúpelne, zasvietil a nastala explózia. Hoci mu výbuch úplne zničil dom, utrpel len menšie popáleniny. Po ošetrení v krupinskej nemocnici sa dokonca vrátil späť do obce.

Silná explózia prebudila obyvateľov obce ráno po šiestej. „Došlo k explózii a k následnej deštrukcii stavebnej a stropnej konštrukcie objektu. Úplne boli zničené vnútorné priestory a zariadenie rodinného domu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Čo bolo presnou príčinou výbuchu, zatiaľ nie je známe. Pravdepodobne ho však spôsobil plyn. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia, páchateľovi hrozí ročné väzenie,“ spresnila hovorkyňa. Polícia si k prípadu prizvala niekoľkých súdnych znalcov. Tí sa vyjadria aj k možnej neodbornej manipulácii s plynovým sporákom. Pod výbuch sa mohla podpísať práve amatérska inštalácia.

Podľa majiteľovej výpovede nastala explózia hneď potom, ako vošiel do kúpeľne a zapol svetlo. Ako vypovedal, sám nevedel, čo sa s ním robilo, ucítil len, že na neho padá strecha a horí mu hlava. „Nešlo nám do hlavy, ako je možné, že je zhorený iba meter štvorcový, viac nič. Majiteľa teda zrejme odhodilo do kúta, kde boli nejaké textílie, ktoré začali od neho horieť,“ povedal požiarny expert Martin Poništ. „Môže Bohu ďakovať, že žije.“

Rodinný dom sa zrútil doslova ako domček z kariet. Obyvatelia obce si ho zhrození chodili obzerať počas celého dňa. „Škoda na objekte zatiaľ nebola presne vyčíslená, ale boli poškodené aj okolité domy,“ doplnila policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu