Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Štefanov nebude poradcom na ministerstve výstavby

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Odvolaný minister výstavby Igor Štefanov nezostane na ministerstve ako poradca. Novinárom to dnes povedal minister školstva Ján Mikolaj (SNS), ktorý je poverený riadením ministerstva do vymenovania novej vlády po júnových parlamentných voľbách. Štefanov prišiel o funkciu pre pochybenia v spornom tendri. Post poradcu mu ponúkol krátko po jeho odvolaní práve Mikolaj.

"Dohodli sme sa zatiaľ na tom, že pán Štefanov nebude pôsobiť v štruktúrach ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, čiže odíde so vším všudy," vyhlásil Mikolaj. Dôvody Štefanovovho rozhodnutia neuviedol.

Odvolanie Štefanova, ktorý bol nominantom SNS, presadil premiér Robert Fico (Smer-SD) pre pochybenia v kontroverznom tendri na služby súvisiace s čerpaním fondov Európskej únie. Návrh na odvolanie Štefanova prišiel po kontrole Najvyššieho kontrolného úradu, podľa ktorého bolo v tendri zle použitých 32.444 eur a o ďalších štyroch miliónoch eur mal pochybnosti. Celkovo štát v súťaži vyplatil viac ako 13 miliónov eur.

Informácie o takzvanom nástenkovom tendri boli v roku 2007 vyvesené na ťažko prístupnej nástenke ministerstva. O lukratívnu zákazku sa napokon ako jediné prihlásilo konzorcium, ktorého súčasťou boli aj firmy považované za blízke SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu