Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Spolupráca Mikolaja a Štefanova je podľa Číža nevyhnutná

Ján Mikolaj, Igor Štefanov
Ján Mikolaj, Igor Štefanov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spolupráca ministra školstva Jána Mikolaja (SNS), ktorého prezident na návrh premiéra Roberta Fica poveril vedením rezortu výstavby, s odvolaným ministrom výstavby Igorom Štefanovom (SNS), je nevyhnutná.

Uviedol to dnes v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu (SRo) Sobotné dialógy predseda parlamentného poslaneckého klubu strany Smer-SD Miroslav Číž. "Je nevyhnutná technická spolupráca, minimálne v prvej fáze. Pokiaľ nie sú také závažné okolnosti, napríklad trestné stíhanie alebo niečo podobné, čo zatiaľ nie je v dohľade, tak je to ich vecou," poznamenal o spolupráci Mikolaja a Štefanova.

Číž uviedol, že dôvodom pre spomínanú spoluprácu je skutočnosť, že Mikolaj má veľa práce so svojím rezortom školstva a do konca volebného obdobia by sa nemohol zapracovať. Podľa Číža je otázne, aká bude táto spolupráca a či v najbližšom mesiaci nevyvolá zbytočné diskusie.

"Uvidíme. V každom prípade za to zodpovedá SNS," skonštatoval Číž. Ako dodal, Smer-SD bude sledovať, čo sa bude diať v rezorte výstavby a ak bude treba politicky reagovať na vzniknutý stav, tak Smer-SD zareaguje. Štefanov bol odvolaný tento týždeň pre nedostatky zistené po kontrole Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) vo veci tzv. nástenkového tendra. Mikolaj vzápätí po odvolaní Štefanova z ministerskej funkcie informoval, že Štefanov bude jeho poradcom v rezorte výstavby.

Podľa odhadov mimovládnych organizácií sa vo verejnom obstarávaní každoročne rozkradne asi 40 miliárd slovenských korún, uviedol spoludiskutujúci podpredseda KDH a poslanec NR SR Daniel Lipšic.

"Ak chceme riešiť problémy krízy, sociálne problémy, nezamestnanosť (...) a hľadať potom nejaké stovky miliónov, maximálne miliardy, na plátanie dier v štátnom rozpočte, nebudeme to môcť robiť v situácií, keď sa každý rok 40 miliárd korún stratí firmám napríklad blízkym vládnej koalícii," skonštatoval Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu