Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odsúdený za znásilnenie, chcel zabiť sudkyňu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA – Povolanie sudcu je v prípade niektorých zločincov rizikové. Dôkazom je Miloš B., ktorého v minulosti odsúdili na 13 rokov za znásilnenie s následkom smrti.

V júni 2001 verdikt potvrdil aj Najvyšší súd SR. Po niekoľkých rokoch vo väzení napísal list, ktorý doručili na Krajský súd v Prešove – v liste sa vyhrážal likvidáciou krajskej sudkyni, ktorá pôvodne riešila jeho prípad. Pre vyhrážky ho obvinili z útoku na verejného činiteľa, za ktorý mu napokon vymerali ďalší súhrnný trest 18 mesiacov (do ktorého mu zarátali aj 10-mesačný trest za iný prípad). Proti tomuto verdiktu sa Miloš B. v polovici minulého roka odvolal, označil ho za sfalšovaný a pozmenený. Dokonca tvrdil, že na súde došlo k hrubému porušovaniu jeho ľudských práv a hanobeniu jeho osoby.

Na verejnom zasadnutí odvolacieho súdu mal námietky aj voči tomu, že nie je prítomná sudkyňa, ktorej sa vyhrážal smrťou. Obviňoval ju, že, sfalšovala jeho trestný spis z prvého prípadu. Senát Krajského súdu v Košiciach však nezistil žiadne relevantné skutočnosti, ktoré by opodstatňovali tvrdenie obžalovaného. Jeho odvolanie zamietol a rozsudok koncom minulého roka definitívne potvrdil.

Prípad Miloša B. nie je úplne ojedinelý. Prokurátor vo februári požiadal o rozšírenie dôvodov väzby pre muža, ktorého identitu však nezverejnili. Údajne priamo spoza mreží pripravoval vraždu bratislavskej sudkyne, ktorá ho tam poslala, keď rozhodla o jeho väzobnom stíhaní. Obeťou mala byť aj ďalšia osoba - tá figuruje ako poškodená v prípade, pre ktorý muža do väzby vzali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu