Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bývalú Rehákovú účtovníčku čaká súd

Ladislav Rehák
Ladislav Rehák

BRATISLAVA - Bývalá účtovníčka firmy známeho podnikateľa Ladislava Reháka Andrea Klabniková bude čeliť obžalobe zo sprenevery pred súdom. Prípad by mal podľa hovorcu bratislavských súdov Pavla Adamčiaka otvoriť Okresný súd Bratislava II.

Tento súd síce vrátil prípad prokuratúre na došetrenie, prokurátor však uspel so sťažnosťou na krajskom súde. Rovnaký okresný súd rozhoduje aj o tom, či Rehákov syn Martin žiadal od Klabnikovej peniaze násilím.

"Odvolací súd po preskúmaní spisového materiálu považoval sťažnosť prokurátora za dôvodnú," informoval Adamčiak.

Známy podnikateľ Ladislav Rehák a jeho rodina Klabnikovú viní, že ako bývalá účtovníčka spreneverila päť miliónov korún (podľa konverzného kurzu 165.970 eur) z jednej jeho firmy. Polícia ich trestné oznámenie ešte v roku 2007 prijala, rovnako však obvinila Reháka a jeho synov, že peniaze žiadali naspäť násilím.

Stíhanie Ladislava Reháka, ktorý je podpredsedom predstavenstva spoločnosti Orange, a jedného z jeho synov neskôr prokuratúra zastavila. Okresný súd Bratislava II však vo februári začal súdiť jeho druhého syna Martina a jeho známych.

Vrátenie peňazí, ktoré chýbali v pokladni, od Klabnikovej Rehákovci žiadali v októbri 2006. Vtedy podpísala aj zápisnicu o tom, že im päť miliónov korún vráti. Bývalá účtovníčka i prokuratúra však tvrdili, že ju dlh prinútili podpísať pod rôznymi vyhrážkami. Okrem toho uviedla, že nezaúčtovaných bolo 2,4 milióna Sk (79.665 eur).

Kým advokátovi Rehákovi hrozí za údajné vydieranie dva až šesť rokov, účtovníčka by v prípade dokázania viny mohla ísť za mreže až na desať až pätnásť rokov. Je však otázne, kedy sa jej proces začne. Už v minulosti nepreberala predvolania na pojednávanie. Je totiž chránenou svedkyňou a polícia ju ukrýva na neznámom mieste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu