Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za brutálne zbitie spolupracovníka dostal 10,5 roka

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 10,5 roka odňatia slobody za zločin ublíženia na zdraví a za nebezpečné vyhrážanie potvrdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre recidivistu Arpáda Berkyho (30) z Veľkého Krtíša.

Berky v máji 2007 v Prahe napadol spolupracovníka z upratovacej firmy, bil ho päsťami, kopal na zemi, bil drevenou nohou od stola a ohrozoval ho nožom. Motívom útoku bolo, že spolupracovník ho zapísal do pracovného listu, pretože Berky odmietol vykonať čistiace práce pri upratovaní železničnej súpravy. Spolupracovník utrpel zlomeninu ľavého lakťa, nosných kostičiek a rôzne pomliaždeniny. Zo zranení sa liečil takmer dva mesiace.

Berkyho za útok na spolupracovníka v Prahe odsúdil Okresný súd vo Veľkom Krtíši na 10,5 roka väzenia nepodmienečne. Do toho mu zarátal aj predošlé odsúdenie na osem mesiacov za marenie výkonu úradného rozhodnutia, pretože Berky nenastúpil do výkonu trestu. V minulosti päťkrát súdne trestaný Berky sa odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny. Tvrdil, že na spolupracovníka neútočil za pracovný spor, ale že išlo o „chlapskú krčmovú bitku“.

Odvolací senát Berkymu neuveril a jeho odvolanie zamietol. Rozsudok o 10,5-ročnom treste pre Berkyho je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu