Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Narkomanka vyskočila z balkóna, díler dostal 12 rokov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIBEREC- Dvanásť rokov väzenia dostal dnes na Krajskom súde v Liberci drogový díler Ondrej Gyngo, ktorý podľa obžaloby zapríčinil smrť sedemnásťročnej narkomanky. Pervitínom predávkované dievča vyskočilo predvlani zo siedmeho poschodia panelového domu v Jablonci nad Nisou a zahynulo. Gyngovi hrozilo desať až 15 rokov väzenia.

"Obžalovaný podal v noci na 19. júla 2008 dievčine dvakrát po sebe pervitín. Raz jej ho sám pichol injekčnou striekačkou. Je plne zodpovedný za smrť dievčaťa. Stál pri zrode jej závislosti na drogách," vyhlásil sudca Petr Neumann. Gyngo sa proti rozsudku odvolal na Vrchný súd. Štátna zástupkyňa si ponechala lehotu na rozmyslenie. Pre Gynga žiadala najmenej 13 rokov väzenia.

Halucináciami trpiaca narkomanka vyšla 19. júla 2008 popoludní na balkón, zavesila sa na zábradlie a potom sa pustila. Dopadla na trávnik a na mieste zomrela. Jedenásťkrát súdne trestaný Gyngo vinu na smrti narkomanky poprel. "Medzi tým, že dievčaťu podal drogu, a jej smrťou, chýba súvislosť," vyhlásil Gyngov obhajca.

Počas osudnej noci a dňa vstrekla dievčine pervitín do žily aj iná narkomanka, podľa štátneho vyšetrovania však droga pochádzala od Gynga a dievča patrilo medzi jeho stálych zákazníkov.

K obchodovaniu s pervitínom aj ku krádežiam sa Gyngo priznal. Ako vyplýva z obžaloby, Gyngo hlavne v Liberci a v Jablonci nad Nisou predal alebo dal pervitín 24 ľudom - mnohým z nich ešte nebolo 18 a dokonca ani 15 rokov. Za šírenie drog medzi deti mu hrozilo osem až 12 rokov väzenia. "Nevedel som, že ešte nemajú 15 rokov," bránil sa vo svojej záverečnej reči Gyngo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu